2009. május 27., szerda

Emma 1 éves


Néhány hete egy éves (!!!!!) lett a mi legkisebb "palántánk". Komoly kisasszony. Szülinapja előtt kezdett el néhány óvatos lépést kapaszkodás nélkül tenni. Most már nagyon ügyesen közlekedik. A céltól néhány lépésnyire begyorsít és szinte szalad.
Előszeretettel szopja a hüvelyk ujjait (mindig csak az egyiket:), van egy kedves takarója, ha azt meglátja odasiet és ráfekteti az arcát, bekapja a ujját és BOLDOG és ELÉGEDETT:)). Ha nagyon fáradt sajnos a lábtörlő is helyettesíti a simikéjét:O

Túlestünk egy fülgyulladáson. Nagyon megviselte szegénykét. Leginkább az az atrocitás ami a fülészeten érte. Nyomokban sem hasonlított ahhoz amit a Petikés könyvekben olvastunk. Átsírt éjszaka után, lincselő idősebb tömeg (egy kedves ismerős maga elé engedett - várom a sütivel:))))) Doktorocska csodálkozva kérdezte, miért nem mondja a kislány, hogy ÁÁÁÁÁÁ? Hát csak mert még apróka, kérem szépen. No. Gyerek fülészet nálunk nincs. Gyakorlat is alig-alig. Alig akartam elhinni. Hárman fogtuk le az addig bizalommal mosolygó Emmámat, hogy kiszippantsa a zsirdarabkát a fülecskéből, majd kiöblítette és közölte, hogy ez bizony csúnyácska, fel kell szúrni. Aha. Persze. A kedves doktor bácsijét, ha kérhetem. Szépen jegyzőkönyvbe vették, hogy anyuka nem engedte.
Így is úgy is antibiotikumot kap, kértem néhány nap haladékot, ha nem javul, hát szúrják, de ne rutinból! Egyszer majd kifejtem, honnan az eleve elrendelt bizalmatlanságom a fül-orr gégészettel szemben, de ez a bejegyzés most már így is kiönt a medréből:))))

Nincsenek megjegyzések: