2010. június 4., péntek

Emma 2 éves

Pssszt....Mindenki alszik. Nekem is ideje lenne:) Olyan békés ilyenkor. Hallgatni a szuszogásukat.
Emma még átjárogat hozzánk éjszaka. Most is apával alszanak.
Ucut Luca. Nem? ENYÉÉÉÉM! Nem? Nem? Emma nagyon határozottan nyilvánít véleményt két-három mondatos szókincsével, azután mindt aki elbizonytalanodik, megkérdi: nem?
Nálunk minden gyerkőc rengeteget beszél. Mostanában Emmacska is beállt a sorba.
Miután felkel rögtön azt kérdezi: Bence? Autó? Bica? - Bence elment autóval? Vagy bicajjal? Luca Autó? Bicaj? Apa jöm? Apa jön? Apa dolgoz? Ami? - Megyünk a Mamihoz?
Szépen Inni! Kérek szépen inni. Kakóó?- kakaót kapok? Visz? - vizet kapok? Hamma! Kérek reggelit! Csapot! Nem? Vam? Vam? - kechupot, (majonézt) is kérek! van itthon? Bármit el tud mesélni. - Azért nem árt, ha a közelben vagyok, néha még tolmácsra szorul. Bocsi - bontsd ki! Csuja aszta!-csúnya asztal. Pont egy szintben van a pici feje az asztal sarkával:( Jécci anya! Ha öltözni kéne elszalad és szépen mutogat a két kis tenyerével, mint a nagyok, hogy :"bebe-bebe-beee-beee"! Lehet rá haragudni? A nagyok sem tudnak. Hiába cibálja meg őket. Úúúgy tud szeretni, ölelni, puszit adni, mosolyogni! Vígasztal, ha szomorú valaki - "Baba sí"? És huncut persze. Ha megkérdezem: szereted Anyát? Azt feleli: "Nem! Becce"! És tárja a karját a Bence felé. Bence tegnap felpanaszolta, mikor összedöntötte a várát : "már nem is jöttél oda megölelni, mikor hazajöttem, pedig mindig odajössz!:(" Ahogy megöleli a Bencét, Apát, Lucát (anyát) is, ha találkoznak.
Most átfuvarozom az ágyikójába.
Jó éjszakát:)


Nincsenek megjegyzések: